Terug naar huis

Rome, bakermat van de Romeinse beschaving

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Rome, bakermat van de Romeinse beschaving - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Wat wij goed vonden

• verblijf in een goed en centraal gelegen hotel
• boeiende ontdekkingstocht door de eeuwige stad
• het Colosseum: het indrukwekkendste amfitheater uit de oudheid én het symbool van Rome
• de Sixtijnse kapel, het meesterwerk van Michelangelo

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Rome

  Vlucht naar Rome. Transfer naar hotel Diana**** waar we tijdens het ganse verblijf overnachten. Eerste kennismaking met de stad gedurende een stadsrondrit.

   

 2. Dag 2 tot 4

  Rome

  Dat 'alle wegen naar Rome leiden' is wel voor iedereen duidelijk. Het oude keizerrijk heeft vroeger immers op diverse gebieden een enorme zichtbare invloed gehad zowat overal ter wereld. Diverse talen, moderne wetten,... we kunnen ze allemaal terugbrengen tot de glorietijd van deze schitterende stad. Rome, bakermat van de Romeinse beschaving, bakermat van het christendom.

  Ooit was Rome de grootste stad ter wereld en toch liggen de beroemdste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Dankzij het aantal indrukwekkende monumenten die overgebleven zijn uit de diverse periodes, kunt u als bezoeker de ontwikkeling van Rome en die van de westerse beschaving stap voor stap volgen. Veel tijd om te talmen is er dus niet! Deskundig zal uw reisleider u rondleiden doorheen eeuwen van boeiende geschiedenis.

  Rome... de stad lijkt inderdaad wel een ingewikkeld geschiedenisboek met al haar monumenten uit zeer uiteenlopende periodes. Volgens de legende begint alles in 753 voor onze tijdrekening met Remus en Romulus, maar archeologisch onderzoek heeft ons geleerd dat het begin te zoeken is in de 10e eeuw v. Chr. En het was pas in de 1e eeuw voor onze jaarrekening dat keizer Augustus begon met de renovatie van de stad. Bakstenen gebouwen kregen een marmeren laagje en nieuwe gebouwen werden opgetrokken. Zijn opvolgers deden lustig verder omdat zij niet wilden achterblijven. Ze bedachten prestigieuze bouwprojecten met gebouwen voor eigen gebruik, voor de goden, om het volk te plezieren en om het dagelijkse leven mogelijk te maken. Tijdens de middeleeuwen gingen vele van deze bouwwerken verloren door plunderingen en oorlogen. Tijdens de Renaissance en de Barok lieten de pausen zich omringen door kunstenaars die prachtige palazzi ontwierpen. In de tuinen plaatsten ze opgegraven beelden en ze verzamelden kostbare boeken en documenten. Deze verzamelingen lagen meteen aan de basis van de Vaticaanse musea. De restanten van deze glorieuze tijden zijn nog steeds te bewonderen in het Rome van vandaag.

  Er wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van de metro, maar in het historische centrum dient er wel flink gestapt te worden. Op het programma van deze grote reis doorheen de tijd staan volgende monumenten, sites en musea:

  • het Vaticaan met de imposante Sint-Pietersbasiliek en de schitterende Sixtijnse Kapel ontbreken niet. De Stanze de Raffaello, de door Rafaël beschilderde pauselijke vertrekken in het Vaticaan, vormen een hoogtepunt van de Renaissance en zijn een niet te missen hoogtepunt.

  • enkele grote basilieken die Rome rijk is: Sint-Pieter, Maria de Meerdere en Sint-Jan van Lateranen.

  • een greep uit de duizend kerken die Rome sieren (enkele voorbeelden zijn San Clemente, Santa Maria in Cosmedin, San Luigi dei Francesi, San-Pietro in Vincoli, Santa Prassede). Uw reisleider zal een selectie maken uit het enorme aanbod.

  • het antieke Rome, gesitueerd tussen de heuvels van het Capitool, de Palatijn en de Tiber, met een bezoek aan de keizerlijke fora, het Colosseum en het Forum Romanum (met o.a. de boog van Titus, de tempel van Caesar, het huis van de Vestaalse Maagden, enz.).

  • het Pantheon, het Altaar van de Vrede van Augustus, de Engelenburcht en de Aureliaanse Muur die over meer dan 10 km het oude Rome beschermt.

  Al deze fantastische bezienswaardigheden liggen verspreid in een stad die sinds het jubeljaar 2000 veel verkeersvrije ruimte heeft bijgewonnen. Pleinen met hun paleizen en fonteinen scheppen er een aparte sfeer, zoals bijvoorbeeld de Piazza Navona met de Vierstromenfontein van Bernini, de Piazza di Spagna met de Spaanse trappen, de grootse Piazza del Popolo, de Piazza Montecitorio met de zonnewijzer van Augustus en het hedendaagse parlement, de Piazza Venezia met het monument van Victor Emanuel II, de Piazza della Repubblica met de Najadenfontein en nog zoveel meer. De beroemde Trevifontein wordt ook niet vergeten. Zoals de legende het wil, werpt u er natuurlijk een muntstuk in om later zeker nog eens terug te komen.

  ontbijt

   

 3. Dag 5

  Rome - Brussel

  Na het ontbijt bezoek aan Villa Borghese, een mooi park met diverse musea, villa's, paviljoenen en sculpturen. Daarna vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

   

Nuttige informatie

Hotels

Plaats

Nachten

Hotel

Rome

4

Diana****


Rome: Hotel Diana****

ligging: op 20 minuten wandelen van de Trevifontein, in de directe nabijheid van het Teatro dell'Opera met onmiddellijke aansluiting op het metronet
kamers: 168 • badkamer (bad/douche en toilet) • airconditioning • tv • minibar • safe
faciliteiten: ontbijtruimte • dakterras/restaurant • bar • businesscenter

 

   

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen

 


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦
Fysiek ♦♦♦♦

 


Wereldweetjes

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

de euro (EUR)

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt

 


Opladen