Terug naar huis

Iran

Iran

Als cultuurliefhebber kom je tijdens een rondreis Iran ogen tekort. En ook je smaakpapillen draaien in dit Arabische land overuren. Zo kun je op de bazaar van Isfahan niet om de geurige specerijen en oosterse thee heen. Na deze lokale delicatessen kan het sightseeing beginnen. Bijvoorbeeld in Shiraz met zijn kleurrijke moskeeën, Perzische tuinen en rijkversierde mausoleum. Of in de antieke stad Persepolis met zijn koningsgraven.

De Oosterse wereld van Iran

In het mystieke Iran kom je terecht in de oosterse wereld van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Geurige souks, rijkversierde moskeeën en indrukwekkende berglandschappen passeren de revue tijdens een rondreis Iran. Vooral in de stad Isfahan, die bekendstaat als de ‘Parel van Iran’, draaien je zintuigen overuren. En dat heeft niet alleen te maken met de beroemde bruggen, grote pleinen en imposante moskeeën die hier te vinden zijn. Zo ruik je de bazaar van Isfahan al van ver. Geurige specerijen, oosterse tapijtwinkeltjes en kramen vol keramische vazen liggen voor je klaar. Hier een kopje thee drinken vergeet je niet snel meer.

Een historische dag in Persepolis

Laad de camera ’s nachts op. Overdag zal deze namelijk continu aan staan in Persepolis. De ruïnes, die in brand zijn gestoken door Alexander de Grote tijdens zijn veroveringstocht door Azië, versieren de monumentale vestingstad uit de oudheid. Gelukkig zijn de bas-reliëfs in de graven van de koningen van het Perzische Rijk bewaard gebleven. Zo kun je tijdens de rondreis Iran een schets bekijken van de overwinning van Shapur I op de Romeinen. Maar ook de hal der honderd zuilen is nog altijd indrukwekkend. Veel van de honderd zuilen staan niet meer overeind, maar toch krijg je een idee van de grootsheid van de tempel.

Shiraz: waar sprookjes tot leven komen

Welkom in het sprookjesachtige Shiraz. De stad is bekend voor zijn wijn, romantische gedichten en prachtige tuinen. Tel daar de relaxte bevolking bij op en het is alsof je in een kleurrijk prentenboek terecht bent gekomen. Houd er wel rekening mee dat alcohol verboden is in Iran. Misschien moet je dat glaasje wijn toch maar laten staan en kiezen voor een kop thee. Gelukkig staat er in de Perzische Eramtuin een theehuis. Vervolgens kun je tijdens de rondreis Iran de kleurrijke Nasir al Molkmoskee bezoeken of het rijk versierde Sjah Tsjeragh mausoleum binnenstappen. Beide gebouwen zijn vooral ’s avonds, met de verlichting aan, erg fotogeniek.

 

Logo 3 fois CB Qu’est-ce que le paiement en 3 fois carte bancaire ?

Il s’agit d’une solution de paiement en 3 fois par carte bancaire Visa ou Mastercard qui permet d'échelonner le paiement de la commande en 3 débits suivant l'échéancier suivant :

 • 1ère échéance : le jour de votre commande : 1/3 du montant du panier + frais de dossier de 1,4% du montant de votre commande
 • 2ème échéance : 30 jours après votre commande : 1/3 du montant du panier
 • 3ème échéance : 60 jours après votre commande : 1/3 du montant du panier.

Conditions d’éligibilité :
Comment bénéficier du paiement en 3xCB ?

 • Pour des voyages à forfait uniquement (vol + prestation et séjours neige)
 • Le montant de votre panier doit être compris entre 200€ et 3000€.
 • Cette offre est uniquement disponible de 06h00 à 23h59 (heure française).
 • Le paiement doit s'effectuer avec une CB Visa ou Mastercard (hors cartes Electron, Maestro, e-CB et CB pré payée)
 • Votre carte bancaire doit être valide dans les 90 jours qui suivent votre 1ère date d’échéance.
 • Cette offre est réservée aux particuliers (personnes physiques majeures) résidant en France ou dans un département ou territoire français.
 • La date de départ doit être supérieure à 7 jours à partir de la date d’achat (exemple : j’achète le 1er septembre, pour un 1er départ possible le 8 septembre)
 • Cette offre n’est pas applicable sur les destinations suivantes : Algérie, Arménie, Azerbaïdjan, Brésil, Corée du Sud, Cuba, Egypte, Géorgie, Indonésie, Iran, Kenya, Liban, Malaisie, Myanmar, Pérou, Philippines, Tanzanie, Ukraine, Venezuela.

Exemple pour un panier à régler de 300€ :

 • 1ère échéance de 104,20€ (dont 4,20€ de frais de dossier),
 • Suivie de 2 échéances de 100€ chacune.

Coût total de l’opération à crédit 304,20€. Conditions en vigueur au 01/12/2016.

Si vous remplissez toutes les conditions d'éligibilité, le « paiement en 3 fois par carte bancaire » vous sera proposé à l'étape du choix de paiement.

Cette solution est proposée par le partenaire financier de TUI:
BNP Paribas Personal Finance, SA au capital de 546.601.552 € - SIREN 542 097 902 RCS Paris 1, boulevard Haussmann 75 318 Paris Cedex 09
N°ORIAS : 07 023 128 – Tél. : 05 56 55 56 00

Pour toutes vos questions sur le fonctionnement du « paiement en 3 fois par carte bancaire », pensez à consulter la FAQ

Opladen