Terug naar huis

Kirgistan

Kirghizistan

Slapen in een yurt, zwemmen in het Issyk-Kul meer en smullen van lokale yoghurt doe je tijdens een rondreis in Kirghizistan. Dit land in Centraal-Azië is onbedorven en daarom een perfecte bestemming voor een ontdekkingsreis. Je reist langs de 5.000 meter hoge bergen in het Tian Shan-massief en stopt bij pleisterplaatsen langs de Zijderoute. En in Bishkek vergaap je je vast aan de cocktail van Russische en nomadische invloeden.

 

Nomadisch reizen in Kirghizistan

Tijdens een rondreis in Kirghizistan waan je je een nomade. Je trekt namelijk van het ene hoogtepunt naar het andere. Dit land ligt in Centraal-Azië en heeft een berglandschap dat in één woord verbluffend is. In het noorden van Kirghizistan ligt het Tian Shan-massief met zijn besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Een twintigtal bergen is zelfs hoger dan 5.000 meter. Helemaal aan de zuidkant van het land is de natuur heel anders. De fauna en flora in de Fergana-vallei is namelijk subtropisch. Tel hierbij op dat veel steden ooit belangrijke handelsposten van de Zijderoute waren en deze tour met TUI kan niet meer stuk.

 

Van Bishkek naar Ala Archa Nationaal Park

Bishkek is de hoofdstad van Kirghizistan en een cocktail van Russische en nomadische invloeden. Op de plaatselijke markt verkopen Kirgizische nomaden honing en paardenworst, terwijl het centrale Ala-Too plein vooral Russisch-modernistisch aandoet. Vooral zijn brede boulevards en tal van parken maken een bezoek de moeite waard. Niet alleen in Bishkek, ook buiten de stad tref je volop natuur. Op slechts een half uur rijden van de stad vind je namelijk het Ala Archa Nationaal Park. Hier wandel je langs rotsformaties, gletsjers en watervallen. Eén ding is zeker: tijdens deze rondreis in Kirghizistan kijk je je ogen uit.

 

Zwemmen in het Issyk-Kul meer

Bezoek tijdens je rondreis in Kirghizistan zeker het Issyk-Kul meer. Dit meer ligt op 1.607 meter hoogte en is daarmee het op één na hoogst gelegen bergmeer ter wereld. Zijn naam betekent 'heet meer', want zelfs in de koude wintermaanden blijft het ijsvrij. Mysteries en legenden omringen Issyk-Kul, al sinds de tijd dat dit een pleisterplaats langs de Zijderoute was. Zo zou Dzjengis Khan begraven zijn in het meer en zouden er hele dorpen op zijn bodem liggen. Bewijzen zijn er echter niet, dus je kunt er met een gerust hart in zwemmen. Uitrusten doe je nadien op de fijne zandstranden aan de oever.

Logo 3 fois CB Qu’est-ce que le paiement en 3 fois carte bancaire ?

Il s’agit d’une solution de paiement en 3 fois par carte bancaire Visa ou Mastercard qui permet d'échelonner le paiement de la commande en 3 débits suivant l'échéancier suivant :

 • 1ère échéance : le jour de votre commande : 1/3 du montant du panier + frais de dossier de 1,4% du montant de votre commande
 • 2ème échéance : 30 jours après votre commande : 1/3 du montant du panier
 • 3ème échéance : 60 jours après votre commande : 1/3 du montant du panier.

Conditions d’éligibilité :
Comment bénéficier du paiement en 3xCB ?

 • Pour des voyages à forfait uniquement (vol + prestation et séjours neige)
 • Le montant de votre panier doit être compris entre 200€ et 3000€.
 • Cette offre est uniquement disponible de 06h00 à 23h59 (heure française).
 • Le paiement doit s'effectuer avec une CB Visa ou Mastercard (hors cartes Electron, Maestro, e-CB et CB pré payée)
 • Votre carte bancaire doit être valide dans les 90 jours qui suivent votre 1ère date d’échéance.
 • Cette offre est réservée aux particuliers (personnes physiques majeures) résidant en France ou dans un département ou territoire français.
 • La date de départ doit être supérieure à 7 jours à partir de la date d’achat (exemple : j’achète le 1er septembre, pour un 1er départ possible le 8 septembre)
 • Cette offre n’est pas applicable sur les destinations suivantes : Algérie, Arménie, Azerbaïdjan, Brésil, Corée du Sud, Cuba, Egypte, Géorgie, Indonésie, Iran, Kenya, Liban, Malaisie, Myanmar, Pérou, Philippines, Tanzanie, Ukraine, Venezuela.

Exemple pour un panier à régler de 300€ :

 • 1ère échéance de 104,20€ (dont 4,20€ de frais de dossier),
 • Suivie de 2 échéances de 100€ chacune.

Coût total de l’opération à crédit 304,20€. Conditions en vigueur au 01/12/2016.

Si vous remplissez toutes les conditions d'éligibilité, le « paiement en 3 fois par carte bancaire » vous sera proposé à l'étape du choix de paiement.

Cette solution est proposée par le partenaire financier de TUI:
BNP Paribas Personal Finance, SA au capital de 546.601.552 € - SIREN 542 097 902 RCS Paris 1, boulevard Haussmann 75 318 Paris Cedex 09
N°ORIAS : 07 023 128 – Tél. : 05 56 55 56 00

Pour toutes vos questions sur le fonctionnement du « paiement en 3 fois par carte bancaire », pensez à consulter la FAQ

Opladen