Terug naar huis

Senegal

Senegal

Kleurrijke steden, sporen van een roerige geschiedenis en uiteenlopende landschappen kom je beslist tegen tijdens een rondreis in Senegal. Dit land ligt in het westen van Afrika, aan de Atlantische kust. Je reist er doorheen woestijnen, oerwouden en savannes. Onderweg stop je in het Bandia-reservaat voor een ontmoeting met giraffes. Ben je eenmaal in Dakar, dan is een boottocht naar het voormalige slaveneiland Île de Gorée een tip.

 

Wereldreis in Senegal

Een rondreis in Senegal heeft wel wat weg van een wereldreis. In dit land, in het westen van Afrika, wisselen alle soorten landschap elkaar af. Je reist met TUI doorheen woestijnen, tropische jungle, savannes en rivierdelta's. Ooit was Senegal een Franse kolonie, maar nu resten van die overheersing  slechts de taal, het eilandje Gorée en de koloniale stad Saint Louis. Deze stad ligt op een eiland in de monding van de Senegal-rivier en is vanwege zijn UNESCO-stadshart een aanrader om tijdens je vakantie te bezoeken. Maar de grootste troef van Senegal is dat je overal met open armen ontvangen zult worden.

 

Naar Dakar en Île de Gorée

Een stad die je zeker moet bezoeken tijdens een rondreis in Senegal is Dakar. Deze aan de westkust gelegen plaats is de hoofdstad van het land. Dankzij de levendige ambiance vol markten, musea en uitgaansgelegenheden hoef je je hier niet te vervelen. Verder vind je in Dakar het hoogste beeld van Afrika. Het Afrikaanse Renaissance Monument priemt 50 meter de lucht in en herdenkt het einde van de slavernij. Een andere plek die een sleutelrol speelde in de slavernijperiode is Île de Gorée, een klein eilandje voor de kust van Dakar. Op dit eiland zie je waar Afrikaanse slaven naar Europa werden verhandeld.

 

Op safari in Senegal

Een rondreis in Senegal is de ideale gelegenheid om je te vergapen aan Afrikaanse wilde dieren. Dat kun je bijvoorbeeld doen in het Bandia Wildreservaat. In een 4x4 rijd je dwars doorheen het ruim 3.000 hectare tellende domein. Onderweg zie je onder andere giraffes, zebra's, apen en struisvogels. Houd ook zeker de boomtoppen in de gaten, want hier nestelen kleurrijke vogels zoals neushoornvogels en bijeneters. Wil je meer vogels zien in Senegal? Dan is het Djoudj Nationaal park een must om te bezoeken. Hier kun je maar liefst 400 verschillende soorten vogels spotten, waaronder lepelaars en flamingo's.

Logo 3 fois CB Qu’est-ce que le paiement en 3 fois carte bancaire ?

Il s’agit d’une solution de paiement en 3 fois par carte bancaire Visa ou Mastercard qui permet d'échelonner le paiement de la commande en 3 débits suivant l'échéancier suivant :

 • 1ère échéance : le jour de votre commande : 1/3 du montant du panier + frais de dossier de 1,4% du montant de votre commande
 • 2ème échéance : 30 jours après votre commande : 1/3 du montant du panier
 • 3ème échéance : 60 jours après votre commande : 1/3 du montant du panier.

Conditions d’éligibilité :
Comment bénéficier du paiement en 3xCB ?

 • Pour des voyages à forfait uniquement (vol + prestation et séjours neige)
 • Le montant de votre panier doit être compris entre 200€ et 3000€.
 • Cette offre est uniquement disponible de 06h00 à 23h59 (heure française).
 • Le paiement doit s'effectuer avec une CB Visa ou Mastercard (hors cartes Electron, Maestro, e-CB et CB pré payée)
 • Votre carte bancaire doit être valide dans les 90 jours qui suivent votre 1ère date d’échéance.
 • Cette offre est réservée aux particuliers (personnes physiques majeures) résidant en France ou dans un département ou territoire français.
 • La date de départ doit être supérieure à 7 jours à partir de la date d’achat (exemple : j’achète le 1er septembre, pour un 1er départ possible le 8 septembre)
 • Cette offre n’est pas applicable sur les destinations suivantes : Algérie, Arménie, Azerbaïdjan, Brésil, Corée du Sud, Cuba, Egypte, Géorgie, Indonésie, Iran, Kenya, Liban, Malaisie, Myanmar, Pérou, Philippines, Tanzanie, Ukraine, Venezuela.

Exemple pour un panier à régler de 300€ :

 • 1ère échéance de 104,20€ (dont 4,20€ de frais de dossier),
 • Suivie de 2 échéances de 100€ chacune.

Coût total de l’opération à crédit 304,20€. Conditions en vigueur au 01/12/2016.

Si vous remplissez toutes les conditions d'éligibilité, le « paiement en 3 fois par carte bancaire » vous sera proposé à l'étape du choix de paiement.

Cette solution est proposée par le partenaire financier de TUI:
BNP Paribas Personal Finance, SA au capital de 546.601.552 € - SIREN 542 097 902 RCS Paris 1, boulevard Haussmann 75 318 Paris Cedex 09
N°ORIAS : 07 023 128 – Tél. : 05 56 55 56 00

Pour toutes vos questions sur le fonctionnement du « paiement en 3 fois par carte bancaire », pensez à consulter la FAQ

Opladen