Terug naar huis

Schatkamer van de rijke Arabische cultuur

Verenigde Arabische Emiraten

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Schatkamer van de rijke Arabische cultuur - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• Verkenning van Dubai, Abu Dhabi en Al Ain
• Kennismaking met het authentieke Oman
• Bezoek aan de groene zeeschildpadden op het strand van Ras Al Jinz
• Overnachting in een woestijnkamp

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Dubai

  Vertrek naar Dubai. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Hyatt Place Al Wasl****.

  Burj Khalifa
 2. Dag 2

  Dubai

  Dubai is een stad die voortdurend groeit, uitbreidt en ontwikkelt. Na het ontbijt maken we een tour langs een aantal van de onlangs ontwikkelde projecten. We reizen over de Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom. Vervolgens rijden we naar de nieuwe jachthaven en naar de zeer populaire plaats genaamd 'Downtown'. Hier vindt u de 828 meter hoge Burj Khalifa en het grootste winkelcentrum: Dubai Mall. Een paar meter verderop achter de "Dancing Fountain" vindt u de Souq Al Bahar, een traditionele Arabische markt. In de namiddag zoeken we andere sferen op in de woestijn. Geniet van de prachtige zonsondergang en de ongeëvenaarde stilte. 's Avonds bereiken we een kamp waar er barbecue wordt geserveerd. Overnachting in hotel Hyatt Place Al Wasl****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Dubai Marina
 3. Dag 3

  Dubai - Abu Dhabi

  Vertrek naar Abu Dhabi, waar we o.a. een bezoek brengen aan de fascinerende Sheikh Zayed Moskeen de grootste moskee in de Veranigde Arabische Emiraten. De cultuur van de emiraten kan men nog steeds bewonderen in het Heritage VIllage. Na de lunch bezoek we het recente, maar nu al legendarische museum Louvre Abu Dhabi, het zustermuseum van het bekende Louvre in Parijs. 's Avonds genieten we van een uitgebreid buffert tijdens een prachtige cruise waar we een uitzicht hebben over de skyline. Overnachting in Southern SUn Hotel**** in Abu Dhabi.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Abu Dhabi
 4. Dag 4

  Abu Dhabi - Al Ain

  Na het ontbijt vertrekken we richting Al Ain, gelegen in een zeer vruchtbaar gebied in het midden van de woestijn. Al meer dan duizend jaar is de oase van Al Ain een belangrijke halte op de eeuwenoude handelsroutes door het Arabische schiereiland. Een mooie rit door de woestijn brengt ons naar onze eerste stopplaats, het Al Ain museum. We vervolgen onze reis naar het Al Ain Palace Museum en vervolgens de kleurrijke kamelenmarkt. Van hieruit gaan we naar de top van de 1.300 meter hoge Mount Hafeet die een adembenemend uitzicht biedt op de woestijn. Avondmaal en overnachting in Danat Al Ain Resort***** in Al Ain.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. Dag 5

  Al Ain - Dubai

  Na het ontbijt vertrekken we opnieuw richting Dubai. Na het middagmaal in het hotel geniet u van een vrije namiddag. Ga uitgebreid winkelen in Dubai Mall of relax bij het zwembad van het hotel. Avondmaal en overnachting in Hyatt Place Al Wasl****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 6. Dag 6

  Dubai - Khasab

  's Morgens verlaten we Dubai en rijden naar Khasab in Oman. Bij aankomst maken we een traditionele dhowcruise. We varen naar de spectaculaire 'fjorden' van Musandam. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch. Mogelijkheid tot zwemmen. Terug naar Khasab. Avondmaal en overnachting in hotel Atana Khasab****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. Dag 7

  Khasab - Muscat

  Vandaag gaan we met 4x4 voertuigen via kronkelende weggetjes naar Jabal Harim, de hoogste berg in deze streek. Onderweg rijden we voorbij steil tegen de hellingen gebouwde dorpjes en genieten we van de prachtige kleurschakeringen op de rotsformaties. We rijden langs verschillende plateaus met schitterende uitzichten en door mooie acaciawouden. Na het middagmaal in een lokaal restaurant rijden we naar de luchthaven van Khasab voor de binnenlandse vlucht naar Muscat. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 8. Dag 8

  Muscat - Wadi Tiwi - Sur

  Per 4x4 verkennen we het binnenland van Oman. Onze eerste stop is Quriyat, een groot vissersdorp. Een spannende rit brengt ons door de rivierbedding van Wadi Arbyn. Van daaruit gaat het naar Bima Sinkhole, een spectaculaire kalksteenkrater gevuld met prachtig gekleurd water. Onderweg naar Sur passeren we het mooie witte zandstrand van Finn's Beach en stoppen we bij Wadi Tiwi, bekend voor de bananen- en papaya plantages. Aankomst in Sur. Na het avondmaal in het hotel bezoeken we ’s avonds het strand van Ras al Jinz, een beschermd natuurgebied ten oosten van Sur. Hier komen duizenden groene zeeschildpadden jaarlijks (niet gegarandeerd) hun eieren leggen. Overnachting in hotel Sur Plaza*** in Sur.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Sinkhole
 9. Dag 9

  Sur - Wadi Bani Khaled - Wahiba Sands

  Na een stevig ontbijt gaan we naar de oude stad van Sur met een wirwar van smalle straatjes en oude huizen. Bezoek aan de vismarkt en een dhow-werf aan de westelijke oever van de lagune. Altijd zijn er wel dhows in aanbouw zodat u de verschillende bouwstadia kunt volgen. Met onze 4x4 wagens gaan we verder tot Wadi Bani Khalid, een mooie oase met uitnodigende vijvers, hooggelegen in de barre en droge bergen. Daarna gaan we naar de Wahibawoestijn met duinen tot 200 m hoog en een grote variëteit aan flora en fauna. Eenmaal in de woestijn doen we aan ‘dunebashing’ over de toppen van de duinen. Avondmaal en overnachting in woestijnkamp Desert Nights Camp.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Wadi Bani Khaled
 10. Dag 10

  Wahibi Sands - Nizwa

  Vertrek naar Nizwa. Aangekomen in Nizwa brengen we een bezoek aan de soek waar er heel wat prachtige ornamenten en juwelen gemaakt worden met oog voor detail. Daarna richting het fort van Jabrin, een indrukwekkende fort uit de 17e eeuw. Het fijne houtsnijwerk, de beschilderde plafonds en de gepleisterde muren met nissen maken dit fort verbazend anders. Vervolgens stoppen we aan het Bahla fort en het Aas Al Safa museum. Avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip**** in Nizwa.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Wahiba Sands
 11. Dag 11

  Nizwa - Wadi Bani Auf - Nakhl - Muscat

  Na het ontbijt bezoek aan het fort van Nizwa, een imposante ronde toren met verschillende militaire vleugels en woonvertrekken. Het fort van Nizwa, gebouwd rond 1650, is het meest bezochte nationale monument van Oman en vormde vroeger de bestuurszetel van de imams. Het staat ook symbool voor de turbulente periodes in de geschiedenis van Oman en vormde een machtig bolwerk tegen vernielzuchtige bendes die aasden op de positie van de stad. Daarna rit naar Muscat via Wadi Bani Auf. Onderweg maken we aan fotostop aan het fort en de bronnen van Nakhl en bezoeken we het fort van Rustaq. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Jabel Shams
 12. Dag 12

  Muscat

  Na het ontbijt bezoek aan de Sultan Qaboes-moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld, en de Royal Opera House. In het Bait al Zubair museum wordt de cultuur van Oman uiteengezet. Daarna maken we een fotostop aan het Al Alam-paleis, de residentiële woning van Sultan Qaboos Bin Said, de leider van Oman. Het paleis wordt geflankeerd door 2 statige Portugese forten: Jalali en Mirani. In de late namiddag bezoeken we nog de Muttrah Souq, een van de oudste soeks van Oman. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Sultan Qaboos Moskee, Muscat
 13. Dag 13

  Muscat - Brussel

  Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Muscat voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Oman
 1. Dag 1

  Brussel - Dubai

  Vertrek naar Dubai. Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Hyatt Place Dubai Wasl District****.

  Burj Khalifa
 2. Dag 2

  Dubai

  Na een rustig ontbijt ontdekken we het historische gedeelte van Dubai. We starten met een fotostop aan de Jumeirah Moskee en Dubai Frame. In de historische Al Bastakiya wijk wandelen we door de nauwe steegjes en langs oude lemen huisjes. Niet ver hier vandaan bevindt zich het 'Dubai Museum', gelegen in het historische Al Fahidi Fort, het oudste gebouw van Dubai. In dit museum komen we wat meer te weten over de geschiedenis van deze wereldstad. Met een 'abra', een traditionele watertaxi, steken we de zeearm 'Dubai Creek' over. Nadien snuiven we de lokale sfeer op in de typische soeks, een traditionele markt waar we onder meer goud, specerijen en parfum kunnen kopen. Avondmaal en overnachting in Hyatt Place Dubai Wasl District****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Dubai
 3. Dag 3

  Dubai

  Vandaag ontdekken we het moderne gedeelte van Dubai. We maken een fotostop bij 'Dubai Marina', een enorme kunstmatig aangelegde jachthaven met een groot aantal impressionante wolkenkrabbers. Met de monorail reizen we over de Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom. Nadien korte fotostop aan het luxueuze Burj Al Arab hotel, het enige zeven sterren hotel ter wereld. Vervolgens naar 'Downtown Dubai' waar we de 828 meter hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, en 'Dubai Mall', het grootste winkelcentrum ter wereld, vinden. In 'Dubai Mall' geniet u van wat vrije tijd. Op het observatiedek op de 124e verdieping van de Burj Khalifa genieten we van schitterende uitzichten over de stad. Om de dag in schoonheid af te sluiten, gaan we naar de nabijgelegen 'Dubai Fountain'. Iedere avond na zonsondergang, vanaf 18u, geniet u hier van de grootste fonteinenshow ter wereld met een heus klank- en lichtspel. Avondmaal en overnachting in hotel Hyatt Place Dubai Wasl District****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Dubai Marina
 4. Dag 4

  Dubai - Abu Dhabi - Dubai

  Vertrek naar Abu Dhabi voor een bezoek aan de majestueuze Sheik Zayed moskee. De binnenplaats van de moskee, bestaande uit witte marmer versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen, is oogverblindend. Verder naar Emirates Palace en het presidentieel paleis Qasr Al Watan voor een korte fotostop. Nadien naar het Louvre Abu Dhabi, het zustermuseum van het bekende Louvre in Parijs. In 2007 kwamen Abu Dhabi en Frankrijk overeen dat het emiraat een museum mocht openen dat dertig jaar lang de naam Louvre zou dragen. De bouw van het Louvre Abu Dhabi kostte meer dan een miljard euro en er werd tien jaar lang aan gebouwd. Het resultaat is werkelijk fenomenaal! Het spectaculaire complex, bestaande uit 55 kleine gebouwen, is overdekt door een gigantische koepel van metalen sterren. Werken uit alle tijdperken staan er tentoongesteld. Avondmaal en overnachting avondmaal in hotel Hyatt Place Dubai Wasl District****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Abu Dhabi
 5. Dag 5

  Dubai - Sharjah - Dubai - Muscat

  Na het ontbijt vertrekken we naar het emiraat Sharjah, door de vele culturele bezienswaardigheden ook wel de 'Parel van de Golf' genoemd. De stad werd in 1998 door de UNESCO uitgeroepen tot cultuurhoofdstad. We bezoeken het museum en de traditionele soeks. Na de lunch naar de luchthaven van Dubai voor een korte vlucht naar Muscat, Oman. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Sharjah
 6. Dag 6

  Muscat

  Na het ontbijt bezoeken we de Sultan Qaboes-moskee en het 'Royal Opera House'. Nadien kuieren we even door de 'Muttrah Souq', een van de oudste soeks van Oman. Na de middag naar het Bait al Zubair museum waar de cultuur van Oman mooi uiteen wordt gezet. Daarna fotostop aan het Al Alam-paleis, de residentiële woning van de sultan van Oman. Het paleis wordt geflankeerd door twee statige Portugese forten: Jalali en Mirani. Vervolgens rijden we naar de haven van Muscat en gaan we aan boord van een dhow, een traditioneel Arabisch schip. Gedurende twee uur varen we langs de kust van Oman en genieten we van de zonsondergang. Nadien rijden we terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Sultan Qaboos Moskee, Muscat
 7. Dag 7

  Muscat - Wadi Shab - Ras al Jinz - Sur

  Per 4x4 verkennen we het binnenland van Oman. Onze eerste stop is Quriyat, een groot vissersdorp. Een spannende rit brengt ons door de rivierbedding van Wadi Arbyn. Van daaruit gaat het naar Bima Sinkhole, een spectaculaire kalksteenkrater gevuld met prachtig gekleurd water. Onderweg naar Sur passeren we het mooie witte zandstrand van Finn's Beach en stoppen we bij Wadi Shab, bekend voor de bananen- en papaya plantages. Aankomst in Sur. Na het avondmaal in het hotel bezoeken we ’s avonds het strand van Ras al Jinz, een beschermd natuurgebied ten oosten van Sur. Hier komen duizenden groene zeeschildpadden jaarlijks (niet gegarandeerd) hun eieren leggen. Overnachting in hotel Sur Plaza*** in Sur.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Sinkhole
 8. Dag 8

  Sur - Wadi Bani Khaled - Wahiba Sands

  We verkennen de oude stad van Sur met een wirwar van smalle straatjes en oude huizen. Bezoek aan de vismarkt en een dhow-werf. Met onze 4x4 wagens rijden we naar Wadi Bani Khaled, een mooie oase met uitnodigende vijvers. Daarna naar de Wahibawoestijn met duinen tot 200 m hoog. Eenmaal in de woestijn doen we aan ‘dunebashing’ over de toppen van de duinen. Aankomst in het luxueuze woestijnkamp te midden van de imposante zandduinen waar we de nacht zullen doorbrengen. Diegene die wensen kunnen bij valavond de naburige zandduin op wandelen om te genieten van een mooie zonsondergang in de woestijn. Avondmaal en overnachting in woestijnkamp Desert Nights Camp.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Wadi Bani Khaled
 9. Dag 9

  Wahibi Sands - Nizwa

  Vertrek richting Nizwa. We bezichtigen het fort van Jabrin, een indrukwekkend fort uit de 17e eeuw. Het fijne houtsnijwerk, de beschilderde plafonds en de gepleisterde muren met nissen maken dit fort verbazend anders. Na de lunch rijden we door naar Bahla waar we een fotostop maken bij het fort van Bahla. Omdat Bahla tevens bekend staat om haar aardewerk, brengen ook een bezoek aan een traditionele pottenbakkerij. In de vallei van Birkat al Mauz zien we een oase vol dadelpalmen. Terwijl de gids het eeuwenoude 'aflaj'-irrigatiesysteem uitlegt, wandelen we door de groene dadelplantage. Aankomst in Nizwa. Avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip**** in Nizwa.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Wahiba Sands
 10. Dag 10

  Nizwa - Jabel Shams - Al Hamra - Nizwa

  Na een vroeg ontbijt verkennen we de unieke geitenmarkt van Nizwa, ongetwijfeld een hoogtepunt. Daarna naar de oude ommuurde soek en het fort van Nizwa. Het fort gebouwd rond 1650, heeft een kenmerkende imposante ronde toren met verschillende militaire vleugels en woonvertrekken. Vanuit de ronde toren heeft u een prachtig uitzicht over Nizwa en haar omgeving. We rijden naar Jebel Shams, de 'Grand Canyon van het Midden-Oosten'. We maken er een korte wandeling en genieten van een fantastisch panorama over de kloof. Later rijden we verder naar Misfat Al Abryeen, een mooi, bergachtige dorpje. De lemen huizen, gebouwd op de rotsachtige kliffen, zijn prachtig. Op enkele kilometers verwijderd ligt een ander authentiek en onaangetast dorp, Al Hamra. We wandelen er door het dorp, bezoeken een lokaal museum en proeven de typische Omani koffie met dadels. Avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip**** in Nizwa.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Nizwa
 11. Dag 11

  Nizwa - Wadi Bani Auf - Nakhl - Muscat

  Vanuit Nizwa rijden we richting de Wadi Bani Auf, een vallei met talloze waterpoelen en riviertjes die prachtige kloven in het landschap hebben uitgesneden. Tijdens deze rit worden verschillende stops gemaakt om te genieten van de prachtige vergezichten en de landelijke dorpjes. In dit adembenemende landschap wordt er een picknicklunch voorzien. Nadien bezoeken we ook nog het fort en de bronnen van Nakhl. Avondmaal en overnachting in hotel Al Falaj**** in Muscat.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

  Jabel Shams
 12. Dag 12

  Muscat - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Muscat voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  Oman

Nuttige informatie

Hotels voor afreis 09/02/20

Plaats Nachten Hotel   
Dubai 2 Hyatt Place Al Wasl****
Abu Dhabi 1 Southern Sun Hotel****
Al Ain 1 Danat Al Ain Resort*****
Dubai 1 Hyatt Place Al Wasl****
Khasab 1 Atana Khasab****
Muscat 1 Al Falaj****
Sur 1 Sur Plaza*** 
Wahibi Sands 1 Desert Nights (woestijnkamp)
Nizwa 1 Golden Tulip**** 
Muscat 2 Al Falaj****

 


Hotels voor afreizen vanaf 08/04/20

Plaats Nachten Hotel   
Dubai 4 Hyatt Place Dubai Wasl District****
Muscat 2 Al Falaj****
Sur 1 Sur Plaza***
Wahibi Sands 1 Desert Nights (woestijnkamp)
Nizwa 2 Golden Tulip****
Muscat 1 Al Falaj****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: Paspoort minimum 6 maand geldig te rekenen van datum van inreis, visum
  Het Belgische voorlopige paspoort wordt niet erkend door de Verenigde Arabische Emiraten.
  Belgische onderdanen krijgen bij aankomst een gratis stempel (visa on arrival) in het paspoort dat geldt als inreisvisum.
  Visum voor Oman is vereist.
  Stempels van Israël in het paspoort worden afgeraden.
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
  Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
tijdsverschil zomer: +2, winter: +3

 


Opladen