Terug naar huis

Sicilië, kruispunt der beschavingen

Italië

vanaf € 2.357 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 16 Dagen / 14 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Sicilië, kruispunt der beschavingen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • een drankje geserveerd in een prachtig paleis in het historische centrum van Palermo 
 • wijnproeverij met brunch bij een Siciliaanse producent van topwijnen
 • Syracuse, oorspronkelijk een Griekse kolonie, later uitgegroeid tot een van de mooiste en rijkste steden aan de Middellandse Zee 
 • Ontdek de best bewaarde mozaïeken uit de Romeinse tijd in Villa Romana del Casale

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 vri 2 zat 3 zon
4 maa 5 din 6 woe 7 don 8 vri 9 zat 10 zon
11 maa 12 din 13 woe 14 don 15 vri 16 zat € 2.357 terugreis op 31/05/2020 Kies 17 zon
18 maa 19 din 20 woe 21 don 22 vri 23 zat 24 zon
25 maa 26 din 27 woe 28 don 29 vri 30 zat 31 zon
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 - VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - internationale vluchten met TUI fly inclusief Fly Deluxe
 - alle luchthaventaksen
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - alle vermelde lokale transfers
 - Engels- of Nederlandstalige lokale gids in Palermo
 - Engelstalige lokale gids in Agrigento en Syracuse
 - alle overnachtingen
 - 14x ontbijt, 2x middagmaal, 14x avondmaal
 - alle lokale taksen
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 180)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Omgeving Etna

  Vlucht naar Catania. Bij aankomst aansluitend transfer naar het Mareneve Resort**** in de omgeving van de Etna.

  avondmaal
   
 2. Dag 2

  Omgeving Etna - Alcantarakloof - Casalvecchio Siculo - Messina - Milazzo

  De Alcantarakloof is het eerste wat we vandaag bezichtigen. De rivier heeft hier de basaltrotsen prachtig uitgesleten. De kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting van een zijkrater van de Etna. Door de uitbarsting werd het dal bedolven onder een laag lava en vervolgens zorgde een aardbeving ervoor dat deze lava werd gespleten. We rijden verder naar Casalvecchio Siculo voor een bezoek aan het 12de-eeuwse kerkje van Santi Pietro en Paolo d'Agró. Daarna trekken we naar Messina, de poort van Sicilië. Overnachting in hotel Eolian Milazzo**** in Milazzo.

  ontbijt, avondmaal
   
 3. Dag 3

  Milazzo - Tindari - Santo Stefano - Gangi - Palermo

  Vandaag bezoeken we de archeologische site van Tindari. Deze site bestaat voornamelijk uit indrukwekkende stadswallen, een theater dat een prachtig uitzicht biedt over de zee en een mooi Romeins gebouw met bogen. We reizen langs de kust tot Santo Stefano di Camastra waar we keramiek kunnen bewonderen en rijden vervolgens het binnenland in voor een bezoek aan Gangi. Dit schilderachtig dorpje wordt beschouwd als één van de mooiste van het eiland. We reizen door naar Santa Flavia, nabij Palermo. Overnachting in hotel Domina Zagarella****.

  ontbijt, avondmaal
   
 4. Dag 4

  Palermo - Cefalù - Solunto - Villa Palagonia Bagheria - Monreale - Palermo

  Ons eerste bezoek vandaag is het aantrekkelijke vissersplaatsje Cefalù. Hier zijn de belangrijkste bezienswaardigheden de romaanse kathedraal, met haar prachtige mozaïeken en kapitelen, en het historische centrum met o.a. de Arabische wasplaats. We reizen verder naar de ruïnestad Solunto die van een prachtige ligging geniet op een rotspunt boven de Capo Zafferano. Hier hebben opgravingen delen van het forum, het theater, straten, huizen, waterputten en afvoerkanalen blootgelegd. Doorreis naar de schitterende Villa Palagonia, bekend om zijn vele monsters die de tuin en de muren decoreren. Deze villa is een prachtig voorbeeld van de Siciliaanse barokke stijl en voor velen een lust voor het oog. In de namiddag bezoek aan Monreale. Hier staat de prachtige kerk van de benedictijnenabdij met de befaamde mozaïeken uit de 12de en 13de eeuw. Terug naar hotel Domina Zagarella**** nabij Palermo voor overnachting.

  ontbijt, avondmaal
   
 5. Dag 5

  Palermo

  We brengen de volledige dag door in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. In de voormiddag brengt een wandeling u langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. In de namiddag volgt een rondleiding in het beroemde Massimo theater, gevolgd door een drankje en enkele lekkernijen. Overnachting in hotel Domina Zagarella**** nabij Palermo.

  ontbijt, avondmaal
   
 6. Dag 6

  Palermo - Segesta - Erice - Trapani - Mazara

  U begint de dag met een bezoek aan de ruïnestad Segesta, een archeologische site die tussen heuvels met glooiende hellingen ligt. Deze eens welvarende stad werd door de Saracenen in het jaar 1000 verwoest. Het theater en de door diepe ravijnen omringde Dorische tempel zijn hier de belangrijkste overblijfselen. Via het sfeervolle en schitterend gelegen middeleeuwse stadje Erice rijden we door naar Trapani, waar we een deugddoende wandeling maken in het stadscentrum. Nadien reizen we verder door naar Mazara voor overnachting in hotel Baglio Basile****.

  ontbijt, avondmaal
   
 7. Dag 7

  Mazara - Mozia - Marsala - Mazara

  Op het eilandje Mozia stond eeuwen geleden een bloeiende Fenicische stad. Een bezoek aan een wijngaard mag vandaag zeker niet ontbreken aan het programma. We brunchen bij een Siciliaanse producent van topwijnen. Ten slotte gaan we nog naar Marsala voor een bezoek aan het museum. Overnachting in hotel Baglio Basile**** in Mazara.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 8. Dag 8

  Mazara - Groeven van Cusa - Selinunte - Eraclea Minoa - Agrigento

  Na een stevig ontbijt bezoeken we Cusa met zijn oude marmergroeves. In Selinunte brengen we een bezoek aan twee indrukwekkende archeologische sites (oost en west) die verschillende tempels herbergen. Tijdens onze route naar Agrigento maken we nog een uitstap naar de archeologische site van Eraclea Minoa. Het gebouw dat hier meteen opvalt, is het antiquarium waar nog steeds resten van Griekse keramische en terracottavazen liggen. Overnachting in hotel Baia di Ulisse**** in Agrigento.

  ontbijt, avondmaal
   
 9. Dag 9

  Agrigento

  Agrigento geniet van een prachtige ligging. Deze trapsgewijs tegen een heuvel aangebouwde stad kijkt uit over de zee. We bezoeken er het archeologisch museum, het San Nicolakerkje en de befaamde tempelvallei. Volgens de dichter Pindarus was het vroegere Griekse Akragas de 'mooiste stad der mensheid'. De huidige stad die deels op een steile heuvelflank werd gebouwd, kan na de middag worden bezocht. Overnachting in hotel Baia di Ulisse**** in Agrigento.

  ontbijt, avondmaal
   
 10. Dag 10

  Agrigento - Enna - Piazza Armerina - Caltagirone - Syracuse

  Via Caltanisetta reizen we naar Enna waar we het Lombardische kasteel bezoeken. De reusachtige Villa Romana del Casale in het stadje Piazza Armerina staat met recht en rede vermeld op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Na het bezoek hebben we vandaag een leuk extraatje voorzien: een uitgebreide degustatie van typische lokale producten uit het mooie en vruchtbare Siciliaanse binnenland. Via het stadje Caltagirone met zijn beroemde, met keramiek betegelde trap rijden we verder naar Syracuse en Villa Politi****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal
   
 11. Dag 11

  Syracuse

  Syracuse geniet niet alleen van een schitterende ligging aan een mooie baai, maar ook van een uitermate mild klimaat. We bezoeken hier eerst het prachtige archeologische museum. In de oudheid was Syracuse de belangrijkste stad van Sicilië. Om dat te bewijzen bezoeken we het Griekse theater, het Romeinse amfitheater en de Latomia del Paradiso, een oude steengroeve met een merkwaardige grot die de naam het Oor van Dionysos draagt. Op het schiereilandje Ortigia bevindt zich het oude stadsgedeelte, met de tempel van Apollo, de Dom en de Aretusafontein. Overnachting in Villa Politi**** in Syracuse.

  ontbijt, avondmaal
   
 12. Dag 12

  Syracuse - Noto - Catania - Giardini Naxos

  In de voormiddag maken we een uitstap naar het 18de-eeuwse stadje Noto, een prachtig voorbeeld van de barokke bouwkunst van die tijd. Na de middag reizen we verder naar Catania dat door de eeuwen heen meermaals door de uitbarstingen van de Etna werd verwoest. Catania, de warmste stad van Italië, is de geboorteplaats van onder andere componist Vincenzo Bellini en schrijver Giovanni Verga. We bezoeken hier de Piazza del Duomo met de bijhorende Dom en het Castello Ursino. Overnachting in hotel Naxos Beach**** in Giardini Naxos.

  ontbijt, avondmaal
   
 13. Dag 13

  Giardini Naxos - Etna - Giardini Naxos

  Vandaag maken we een uitstap naar de vulkaan de Etna. De bus rijdt tot op een hoogte van 1.900 m. Van hieruit kan er facultatief per kabelbaan en jeep nog hoger worden gegaan tot ongeveer 3.000 m hoogte (voorzie hiervoor ongeveer € 65). De nog steeds actieve Etna is de hoogste berg van Sicilië en tevens een van de bekendste vulkanen van Europa. In de namiddag bezoeken we het prachtige stadje Taormina, met zijn weelde aan bloemen, planten en smalle straten vol winkeltjes, alsook een indrukwekkend Grieks theater. Overnachting in hotel Naxos Beach****.

  ontbijt, avondmaal
   
 14. Dag 14

  Giardini Naxos

  U geniet vandaag van een deugddoende vrije dag. We bieden u ook de gelegenheid om Taormina verder te bezoeken of deel te nemen aan een facultatieve uitstap. Overnachting in hotel Naxos Beach****.

  ontbijt, avondmaal
   
 15. Dag 15

  Giardini Naxos - Catania - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Etna regio 1 Mareneve Resort****
Milazzo 1 hotel Eolian Milazzo****
Santa Flavia 3 Domina Zagarella****
Mazara 2 Baglio Basile****
Agrigento 2 Baia di Ulisse****
Syracuse 2 Villa Politi****
Giardini Naxos 3 Naxos Beach ****

 


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen