Terug naar huis

Sicilië, kruispunt der beschavingen

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Sicilië, kruispunt der beschavingen - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• een drankje geserveerd in een prachtig paleis in het historisch centrum van Palermo
• wijnproeverij met brunch bij een Siciliaanse producent van topwijnen, degustatie van lokale specialiteiten
• lokale Nederlandstalige gids in Palermo

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - omgeving Etna

  Vlucht naar Catania met aansluitend transfer naar het Mareneve Resort**** in de omgeving van de Etna.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Omgeving Etna - Alcantarakloof - Casalvecchio Siculo - Messina - Milazzo

  De Alcantarakloof is het eerste wat we vandaag bezichtigen. De rivier heeft hier de basaltrotsen prachtig uitgesleten. Vervolgens gaan we naar Casalvecchio Siculo voor een bezoek aan het 12de-eeuwse kerkje van Santi Pietro en Paolo d'Agró. Daarna trekken we naar Messina, de poort van Sicilie. Overnachting in hotel Milazzo**** in Milazzo.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Milazzo - Tindari - Santo Stefano - Gangi - Castelbuono - Cefalù - Palermo

  Vandaag bezoeken we de archeologische site van Tindari. Deze site bestaat voornamelijk uit indrukwekkende stadswallen, een theater dat een prachtig uitzicht biedt over de zee en een mooi Romeins gebouw met bogen. We reizen langs de kust tot Santo Stefano di Camastra waar we keramiek kunnen bewonderen. Via Nicosia en Gangi bereiken we het aantrekkelijke vissersplaatsje Cefall. We reizen door naar Palermo en genieten van een heerlijk diner in de buurt van het hotel. Overnachting in hotel Palazzo Sitano**** in Palermo.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Palermo - Solunto - Villa Palagonia Bagheria - Palermo

  Ons eerste bezoek vandaag is de ruïnestad Solunto die van een prachtige ligging geniet op een rotspunt boven de Capo Zafferano. Hier hebben opgravingen delen van het forum, het theater, straten, huizen, waterputten en afvoerkanalen blootgelegd. Doorreis naar de schitterende Villa Palagonia, bekend om zijn vele monsters die de tuin en de muren decoreren. In de namiddag bezoek aan Monreale. Verder naar Palermo waar we dineren in een lokaal restaurant en naar hotel Palazzo Sitano**** voor de overnachting.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Palermo

  Deze volledige dag brengen we door in de Siciliaanse hoofdstad. In de voormiddag maken we een stadswandeling. In de namiddag volgt een rondleiding in het beroemde Massimo theater, gevolgd door een drankje en enkele lekkernijen. Overnachting in hotel Palazzo Sitano****.

  ontbijt

 6. Dag 6

  Palermo - Segesta - Erice - Trapani - Mazara

  Het programma van vandaag begint met een bezoek aan Monreale .Hier staat immers de prachtige kerk van de benedictijnenabdij met de befaamde mozaïeken uit de 12de en 13de eeuw. Ook de kloostergang hier is zeer fraai versierd. Vervolgens reizen we verder naar de ruïnestad Segesta, een archeologische site die tussen heuvels met glooiende hellingen ligt. Deze eens welvarende stad werd door de Saracenen in het jaar 1000 verwoest. Het theater en de op een heuvel gebouwde en door diepe ravijnen omringde Dorische tempel zijn hier de belangrijkste overblijfselen. Via het sfeervolle en schitterend gelegen middeleeuwse stadje Erice rijden we door naar Mazara voor het avondmaal en de overnachting in hotel Baglio Basile****.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Mazara - Mozia - Marsala - Mazara

  Vandaag brengen we een bezoek aan het merkwaardige eilandje Mozia. Hier stond eeuwen geleden een bloeiende Fenicische stad. Een bezoek aan een wijngaard mag vandaag zeker niet ontbreken: we brunchen bij een Siciliaanse producent van topwijnen. Ten slotte gaan we nog naar Marsala voor een bezoek aan het museum. Overnachting in hotel Baglio Basile**** in Mazara.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Mazara - Groeven van Cusa - Selinunte - Eraclea Minoa - Agrigento

  Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan Cusa met zijn oude marmergroeves. In Selinunte brengen we een bezoek aan twee indrukwekkende archeologische sites (oost en west) die verschillende tempels herbergen. Tijdens onze route naar Agrigento maken we nog een uitstap naar de archeologische site van Eraclea Minoa. Avondmaal en overnachting in hotel Baia di Ulisse**** in Agrigento.

  ontbijt - avondmaal

 9. Dag 9

  Agrigento

  In Agrigento bezoeken we het archeologisch museum, het San Nicolakerkje en de befaamde tempelvallei. Hier staan rulnes van negen tempels, necropolen, straten en huizen. De huidige stad die deels op een steile heuvelflank werd gebouwd, kan na de middag worden bezocht. Avondmaal en overnachting in hotel Baia di Ulisse****.

  ontbijt - avondmaal

 10. Dag 10

  Agrigento - Enna - Piazza Armerina - Caltagirone - Siracusa

  Via Caltanisetta reizen we naar Enna waar we het Lombardische kasteel bezoeken. De reusachtige Villa Romana del Casale in het stadje Piazza Armerina staat met recht en rede vermeld op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Na het bezoek hebben we vandaag een leuk extraatje voorzien: een uitgebreide degustatie van typische lokale producten uit het mooie en vruchtbare Siciliaanse binnenland. Via het stadje Caltagirone met zijn beroemde, met keramiek betegelde trap rijden we verder naar Siracusa en Villa Politi****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 11. Dag 11

  Siracusa

  Siracusa (in het Nederlands Syracuse) geniet niet alleen van een schitterende ligging aan een mooie baai, maar ook van een uitermate mild klimaat. We bezoeken hier eerst het prachtige archeologische museum. Op het schiereilandje Ortigia bevindt zich het oude stadsgedeelte van Siracusa, met de tempel van Apollo, de Dom en de Aretusafontein. Overnachting in Villa Politi**** in Siracusa.

  ontbijt - avondmaal

 12. Dag 12

  Siracusa - Noto - Catania - Giardini Naxos

  In de voormiddag maken we een uitstap naar het 18de-eeuwse stadje Noto, een prachtig voorbeeld van de barokke bouwkunst van die tijd. Na de middag reizen we verder naar Catania dat door de eeuwen heen meermaals door de uitbarstingen van de Etna werd verwoest. We bezoeken hier de Piazza del Duomo met de bijhorende Dom en het Castello Ursino. Overnachting in hotel Naxos Beach**** in Giardini Naxos.

  ontbijt - avondmaal

 13. Dag 13

  Giardini Naxos - Etna - Giardini Naxos

  Vandaag maken we een uitstap naar de vulkaan de Etna. De bus rijdt tot op een hoogte van 1.900 m. Van hieruit kan er facultatief per kabelbaan en jeep nog hoger worden gegaan tot ongeveer 3.000 m hoogte (voorzie hiervoor ongeveer € 65). De nog steeds actieve Etna is de hoogste berg van Sicilie en tevens een van de bekendste vulkanen van Europa. In de namiddag bezoeken we het prachtige stadje Taormina, met zijn weelde aan bloemen, planten en smalle straatjes vol winkeltjes, alsook een indrukwekkend Grieks theater. Overnachting in hotel Naxos Beach****.

  ontbijt - avondmaal

 14. Dag 14

  Giardini Naxos

  Vandaag genieten we van een deugddoende vrije dag. Overnachting in hotel Naxos Beach****.

  ontbijt - avondmaal

 15. Dag 15

  Giardini Naxos - Catania - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Catania voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Etna regio 1 Mareneve Resort****
Milazzo 1 Hotel Milazzo****
Palermo 3 Palazzo Sitano****
Mazara 2 Baglio Basilie****
Agrigento 2 Baia di Ulisse****
Siracusa 2 Villa Politi****
Giardini Naxos 3 Naxos Beach****

 


Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten:identiteitskaart
inentingen:geen
munteenheid:EURO (EUR)
tijdsverschil:geen
stroom:220 volt

Opladen