Terug naar huis

Sint-Petersburg, 'stad der tsaren'

Rusland

vanaf € 1.498 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 6 Dagen / 5 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Sint-Petersburg, 'stad der tsaren' - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • de adembenemende collectie Fabergé-eieren
 • bewonder het "Versailles van Rusland", Peterhof
 • ontspannende boottocht op de vele kanalen van Sint-Petersburg
 • de Hermitage, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zat 2 zon
3 maa 4 din 5 woe 6 don 7 vri 8 zat 9 zon
10 maa 11 din 12 woe 13 don 14 vri € 1.498 terugreis op 19/08/2020 Kies 15 zat 16 zon
17 maa 18 din 19 woe 20 don 21 vri 22 zat 23 zon
24 maa 25 din 26 woe 27 don 28 vri 29 zat 30 zon
31 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

 - VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
 - Nederlandstalige lokale gids
 - viplounge op de luchthaven bij vertrek
 - rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines 
 - alle luchthaventaksen
 - bagageservice in het hotel
 - lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 - alle vermelde lokale transfers 
 - toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden (stadsrondrit met de Petrus en Paulusvesting, Alexander Nevski Klooster met twee begraafplaatsen, Hermitagemuseum, Isaakkathedraal, kerk van de Verlosser van het Bloed, Catharinapaleis met park, boottocht, Peterhof, Fabergé-museum)
 - alle overnachtingen
 - 5x ontbijt, 5x avondmaal
 - alle lokale taksen 
 - e-visumregeling
 - per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Sint-Petersburg

  Vlucht naar Sint-Petersburg. Transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky**** in Sint-Petersburg.

  avondmaal
   
  St. Petersburg, Church of the Savior on Blood
 2. Dag 2

  Sint-Petersburg

  De bouw van Sint-Petersburg, de stad die Moskou zou opvolgen als hoofdstad van het Russische tsarenrijk, geldt als een van de meest indrukwekkende bouwprojecten ooit. Het resultaat is een schitterende stad met prachtige residenties, paleizen, tuinen, parken en theaters. Peter de Grote en zijn opvolgers openden met Sint-Petersburg een deur naar het Westen. De weelde van het Russische hof spraken in het Westen tot ieders verbeelding. We beginnen onze ontdekking van Sint-Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit waarbij u de voornaamste bezienswaardigheden en monumenten ziet, zoals de Kazankathedraal, de Admiraliteit, het Paleizenplein, het Kunstplein,... Ook brengen we een bezoek aan de Petrus- en Paulusvesting, waarvan de eerste steen door Peter de Grote zelf werd gelegd, wat gold als de officiële stichting van de stad. Na de vrije lunch gaan we door naar het Alexander Nevski Klooster voor een bezoek. Het klooster biedt ook toegang tot de twee bekendste begraafplaatsen van de stad. Hier hebben heel wat beroemde Russen hun laatste rustplaats gevonden, waaronder de bekende componisten Tsjaikovski en Rubinstein. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky****.

  ontbijt, avondmaal
   
  St. Petersburg, Peter and Paul Cathedral
 3. Dag 3

  Sint-Petersburg

  Klaar voor het Hermitagemuseum, een van de grootste én bekendste schatkamers ter wereld? Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. Het museum is ontstaan in 1764 uit de grote verzameling schilderijen van Catharina de Grote. Tegenwoordig omvat het museum een verzameling uit de Oudheid (o.a. Egypte), de Middeleeuwen en de latere kunst en cultuur, zowel van het westen als het oosten. Ook archeologische vondsten en kunst uit Azië en de Russische cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Ook vinden we er werken van Vlaamse meesters en diverse Brabantse wandtapijten. Aangezien het niet mogelijk is om alle 1.500 vertrekken te bezichtigen, beperken wij ons tot de meest in het oog springende zalen. Met wat geluk worden we aan het aangrenzende Paleizenplein nog begroet door een goed klinkende opera artist of Russische balletdanser. Wist je dat deze balletvorm ontstond met de reden om Koninklijke gezelschappen te entertainen? 's Namiddags bewonderen we de Isaakkathedraal, ongetwijfeld de mooiste kathedraal van Sint-Petersburg, en de kleurrijke Russisch-orthodoxe kerk van de Verlosser van het Bloed, een van de meest opvallendste gebouwen in de stad en gebouwd op de plek waar Tsaar Alexander II in 1881 werd vermoord. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky****.

  ontbijt, avondmaal
   
  St. Petersburg, Hermitage
 4. Dag 4

  Sint-Petersburg

  Even buiten Sint-Petersburg, nabij de stad Poesjkin, ligt Tsarskoje Selo, een buitenverblijf dat werd gebouwd in opdracht van Catharina de Grote. Naast het paleis verrees een park, een boerderij, een steenbakkerij en een school, vandaar dat men het buitenverblijf al gauw ‘tsarskoje selo', het tsarendorp, heeft genoemd. We bezoeken het somptueuze Catharinapaleis met zijn sierlijke balzaal en bijhorende decoratiestukken. Het vervolg doorheen de kleinere versierde zalen van het paleis brengt ons naar zijn omliggende Franse tuin. Nadien keren we terug naar Sint-Petersburg. We merken dat de stad doorkruist wordt door een wirwar aan kanalen. Daarom mag een ontspannende boottocht zeker niet ontbreken op het programma! Ontdek waarom Sint-Petersburg ook wel het “Venetië van het Noorden” wordt genoemd. Avondmaal en overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky****.

  ontbijt, avondmaal

  Tsarskoje Selo
 5. Dag 5

  Sint-Petersburg

  Excursie naar Peterhof, gekend als het "Versailles van Rusland", de zomerresidentie van Peter de Grote. Het complex ligt zo’n 30 km buiten de stad, op een klif en uitkijkend op de Finse Golf. Peterhof moest het paleis van Versailles in Parijs naar de kroon steken en dit is aardig gelukt. Het complex kenmerkt zich door sierlijke paleizen en schitterend aangelegde tuinen met waterpartijen. Hier wordt u ondergedompeld in alle pracht en praal van de Russische tsarentijd. Bij goed weer geniet u ook van de werkende gouden fonteinen die het park zo bijzonder maken. Na een vrije lunch brengen we een bezoek aan het befaamde Fabergé-museum dat gevestigd is in het weelderige Shuvalov-paleis. Peter Carl Fabergé, een Russische goudsmid en juwelier, werd beroemd door zijn uitbundige, met juwelen versierde eieren die hij maakte voor de laatste twee Russische tsaren, Alexander III en Nicolaas II. Vandaag geniet u met eigen ogen van deze adembenemende collectie Fabergé-eieren! Nadien hebben we wat vrije tijd op de Nevski Prospekt, dé belangrijkste boulevard van de stad. Hier vindt u een veelheid aan bars, koffiehuizen, restaurants, paleizen, monumenten en winkels. Avondmaal in restaurant Literature Club. Overnachting in hotel Garden Street**** of Solo Sokos Vasilievsky****.


  ontbijt, avondmaal

   
  Peterhof
 6. Dag 6

  Sint-Petersburg - Brussel

  Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

  St. Petersburg

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotels
Sint-Petersburg 5 Garden Street**** (10/07)
    Solo Sokos Vasilievsky**** (14/08)

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦♦
Natuur ♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort, e-visum, reis- en bijstandsverzekering
  Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Een kopie van uw paspoort en een digitale pasfoto dienen minstens 4 weken voor vertrek in ons bezit te zijn.
  Raadpleeg tijdig de website www.diplomatie.be voor meer gedetailleerde informatie.
inentingen: geen
tijdsverschil: winter: +2, zomer: +1

 


Bestemming

Rusland

Algemeen

Rusland is het grootste land ter wereld. Er wonen zo'n 170 miljoen mensen en de afstand van oost naar west bedraagt maar liefst 10.000 kilometer. De hoofdstad Moskou is een stad met een grootse historie en fascinerende architectuur. Hier zetelt ook het parlement. Het bezoeken van Rusland, bekend om zijn uitgestrekte natuurgebieden, prachtige steden, wodka en matruska's, is een bijzondere ervaring.


Praktische Informatie

Reisdocumenten

internationaal paspoort, visum. Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden. Uw paspoort dient 8 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt om u extra verwerkingskosten aan te rekenen. Reis- en bijstandsverzekering.
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

Tijdens een verblijf in Rusland is geen vaccinatie vereist.

Munteenheid

de Russische roebel (RUB)

Tijdsverschil

winter: +2, zomer: +1

Taal

De officiële taal is Russisch.Opladen