Terug naar huis

Sorrento en de golf van Napels

Italië

vanaf € 1.787 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Volgens programma
Sorrento en de golf van Napels - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden

• de verloren stad van Pompeï
• wijndegustatie na het bezoek aan de Vesuvius
• bezoek Capri & Anacapri

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 zon
2 maa 3 din 4 woe 5 don 6 vri 7 zat 8 zon
9 maa 10 din 11 woe 12 don 13 vri € 1.787 terugreis op 20/09/2019 Kies 14 zat 15 zon
16 maa 17 din 18 woe 19 don 20 vri 21 zat 22 zon
23 maa 24 din 25 woe 26 don 27 vri 28 zat 29 zon
30 maa
 • Laatste beschikbare plaatsen
 • Vertrek gegarandeerd
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- internationale vluchten met TUI inclusief Fly Deluxe (vanaf 03/05) of Brussels Airlines in flex & fast (05/04 & 1904)
- alle luchthaventaksen
- lokale Nederlandstalige gids in Pompeii, Herculaneum, Capri-Anacapri en het archeologisch museum in Napels
- lokale Engelstalige gids in Paestum
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning (behalve op dag 4)
- alle vermelde lokale transfers
- wijndegustatie en lichte lunch op dag 3
- uitstap naar Capri op dag 4: minibusjes hotel-haven-hotel, ferry Napels-Capri-Napels, minibusjes op Capri
- alle overnachtingen
- maaltijden volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 110)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Napels

  Vlucht naar Napels. Bij aankomst in de stad geniet u eerst van een korte stadsrondrit alvorens u doorrijdt naar het hotel.  Nadien kunt u tijdens een wandeling op uw eigen tempo de stad verkennen. Overnachting in hotel Palazzo Salgar/Hotel Naples****. 

  avondmaal
 2. Dag 2

  Napels

  U start de dag met een wandeling door Spaccanapoli en met een bezoek aan verscheidene kerken, de kloostertuin en het bijhorend museum van Santa Chiara, de Galleria Umberto I en de Piazza del Plebiscito met het Palazzo Reale en het Teatro San Carlo biedt onze reisleider een klare kijk op het heden en verleden van Napels, de derde stad van Italië en de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de regio Campania. Nadien bezoekt u in het centrum van het oudere Napels het archeologisch museum. Vooral de vondsten uit Pompeï, Herculaneum en andere door de Vesuvius bedolven steden en sites krijgen hier onze aandacht. Overnachting in hotel Palazzo Salgar/Hotel Naples****.

  ontbijt - avondmaal

   

 3. Dag 3

  Pompeï - Vesuvius

  Met een lokale gids bezoeken we in de voormiddag de archeologische site van Pompeï. Op 24 augustus 79 werd Pompeï bedolven door een asregen die afkomstig was van de Vesuvius die tot volle uitbarsting kwam. Gebouwen stortten in en alle leven kwam tot stilstand. Een boeiende wandeling laat ons kennismaken met het dagelijkse leven in een welvarende handelsstad uit de eerste eeuw na Chr. Nadien pikt de bus ons op voor een wijndegustatie en een lichte lunch. Aan de voet van de Vesuvius proeven we van de lokale wijn. In de namiddag gaat onze aandacht naar de Vesuvius zelf. Met de bus bereiken we het Parco Nazionale del Vesuvio. Bij de parking verlaten we de bus waarna we samen met de reisleider de klim naar de vulkaankrater kunnen ondernemen of op een terras rustig kunnen genieten van het majestueuze zicht over de weidse Golf van Napels. Overnachting in hotel Palazzo Salgar/Hotel Naples****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 4. Dag 4

  De Amalfitaanse kust

  Onze daguitstap van vandaag brengt ons naar de Amalfitaanse kust. Enerzijds primeert hier het ruige karakter van deze kust, gevormd door steile hellingen, diepe landengten en Saraceense verdedigingstorens. Anderzijds zorgen vissersdorpjes, een weelderige plantengroei en tegen de bergflank opgebouwde stadjes voor rust en harmonie. De prachtige route brengt ons naar Amalfi, ooit een machtige zeerepubliek en een geduchte concurrent van Genua en Pisa. Nu leeft dit stadje van het toerisme. Wij bezoeken hier de imposante domkerk met haar kloostergang, museum en crypte. We hebben in Amalfi ook oog voor alle pittoreske hoekjes van deze leuke stad. In Ravello brengt een wandeling door steegjes, langs trappen en overwelfde doorgangen ons bij de Villa Cimbrone met haar prachtige tuin en uitzonderlijk panorama. Via het Lattarigebergte en de vruchtbare maar dichtbevolkte vlakte tussen het gebergte en de Vesuvius keren we terug naar ons hotel. Overnachting in hotel Palazzo Salgar/Hotel Naples****.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Napels - Herculaneum - Sorrento

  Het antieke, residentiële Herculaneum ligt zowat 20 meter onder het hedendaagse Ercolano, een voorstad van Napels. In tegenstelling tot Pompeï werd Herculaneum in augustus 79 na Chr. niet bedolven door lavaregen, maar wel in een mum van tijd hermetisch van de buitenwereld afgesloten door binnenstromende modder. Het bezoek aan de site van Herculaneum levert ons een uniek beeld op van het dagelijkse leven in een eerder residentiële stad uit de eerste eeuw na Chr. Na dit bezoek reist u verder naar Sorrento waar u tijdens een vrije namiddag heerlijk door de stad kan flaneren. Overnachting in hotel Club****/La Residenza****.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Capri & Anacapri

  Vanuit Napels bereiken we per boot het eiland Capri. Een hele dag genieten we niet alleen van de unieke natuurlijke schoonheid en rijke vegetatie op en rond het eiland, maar ook van de historisch belangrijke plaatsen in de stadjes Capri en Anacapri. Ons bezoek aan het mondaine Capri kunnen we facultatief afronden met een boottochtje langs de oost- en zuidkust. Met de veerboot keren we vervolgens terug naar Napels. Overnachting in hotel hotel Club****/La Residenza****.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Paestum

  Vandaag brengen we een bezoek aan de prachtige site van Paestum, een van de belangrijkste vindplaatsen in Italië. Met de lokale gids nemen we hier de Heilige Weg waarlangs de drie goed bewaard gebleven Griekse tempels liggen. Na een bezoek aan het archeologische museum van Paestum zetten we onze tocht verder naar buffelboerderij Barlotti waar we heerlijk zullen lunchen. Na het middagmaal krijgen we meer informatie over het productieproces van buffelmozzarella. Overnachting in hotel Club****/La Residenza****.

  ontbijt - middagmaal - avondmaal

 8. Dag 8

  Sorrento - Napels - Brussel

  Transfer naar de luchthaven van Napels voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel   
Napels 4 Palazzo Salgar/Hotel Naples****
Sorrento 3 Club/La Residenza****

 


Aantal deelnemers

min. XX personen, max. 25 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
munteenheid: EURO (EUR)
tijdsverschil: geen
stroom: 220 volt
 

 


Opladen