Terug naar huis

Tuin van eden

Zuid-Afrika

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Tuin van eden - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 10 personen, max. 16 personen

 • Afrikaanstalige (nauw verwant aan het Nederlands) lokale gids

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • Zuid-Afrika's mooiste route, de Panoramaroute
 • de Grote Vijf in Kruger en in het Thornybush privéwildreservaat
 • natuurpracht langs de Tuinroute
 • bruisende metropool Kaapstad en de wijnlanden

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Johannesburg

  Vertrek uit Brussel naar Johannesburg.

 2. Dag 2

  Johannesburg - Pretoria

  Welkom in Zuid-Afrika! De lokale gids en chauffeur brengen u naar Pretoria, de administratieve hoofdstad. Wandel langs de regeringsgebouwen en kom meer te weten over de geschiedenis van de blanke Afrikaner in het Voortrekker monument. Overnachting in Kleinkaap Boutique hotel****.

  avondmaal

 3. Dag 3

  Pretoria - Hoedspruit

  We verlaten Pretoria en reizen via Tzaneen verder naar de regio rond Hoedspruit. In de namiddag geniet u in een open safari voertuig van de eerste game drive in dit programma. Overnachting in Klaserie River Safari Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 4. Dag 4

  Hoedspruit regio

  Zowel in de ochtend als in de namiddag beleeft u unieke safari's in het Thornybush privéwildreservaat. Via off road paden brengt de ranger u dicht bij de dieren. De spanning is te snijden wanneer een leeuw zo kort nadert dat u hem bijna kan aanraken. De voltallige Grote Vijf is hier aanwezig. Kijk goed rond, want misschien ligt er wel een luipaard te slapen in een boom. Ook het aantal voertuigen dat u tegenkomt is beduidend lager dan in pakweg Kruger. Om nog maar te zwijgen van de sundowner. Uw favoriete drankje vergezeld van wat hapjes op een idyllische plaats in de bush met de ondergaande zon op de achtergrond. Dit is genieten! Overnachting in Klaserie River Safari Lodge****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 5. Dag 5

  Hoedspruit regio - Hazyview

  De Panoramaroute is één van de spectaculairste autoroutes van het land. Bewonder prachtige landschappen vanaf de uitkijkpunten God's Window en de Three Rondavels. Nog meer natuurschoon ziet u bij Bourke's Luck, waar het kolkende water van de Treur en de Blyde rivier cilindervormige gaten in de rotsen heeft uitgesneden. Overnachting in hotel Sabi River Sun Resort of Casa do Sol****.

  ontbijt, avondmaal

 6. Dag 6

  Kruger National Park

  Op een 20 tal minuten rijden van Hazyview bevindt zich de toegangpoort naar het wereldberoemde Kruger park. Onder leiding van een ervaren ranger zoekt u vanuit een open 4x4 een volledige dag naar de wilde dieren en vogelsoorten die het grootste park van Zuid-Afrika bewonen. Overnachting in hotel Sabi River Sun Resort of Casa do Sol****.

  ontbijt, middagmaal, avondmaal

 7. Dag 7

  Hazyview - Johannesburg - Port Elizabeth

  Vertrek richting luchthaven voor de namiddagvlucht naar Port Elizabeth, een stad waar de Britse invloeden goed merkbaar zijn. Overnachting in Kelway of Paxton hotel****.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 8

  Port Elizabeth - Plettenberg Bay

  In de ochtend maken we een stadswandeling in het historisch gedeelte van Port Elizabeth. Het centrum kent een aantal mooie Victoriaanse gebouwen, zoals de City Hall. Vertrek naar het Tsitsikamma National Park waar de Tuinroute begint. In het Tsitsikammawoud wandelt u tussen reusachtige bomen en over de bekende hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Verder naar Plettenberg Bay, een populaire badplaats, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. Overnachting in The Robberg Beach Collection*****.


  ontbijt, avondmaal

 9. Dag 9

  Plettenberg Bay

  Vandaag staat in het teken van zee en strand! Tijdens een boottocht in de ochtend laten heel wat vogelsoorten, maar ook pelsrobben en dolfijnen zich van hun mooiste kant zien. Met een dosis geluk spot u zelfs haaien of Bryde-walvissen. Liefhebbers kunnen na de middag een wandeling maken langs de witte stranden. We sluiten af met een maaltijd uit de zee in één van de restaurants van Plettenberg Bay. Overnachting in The Robberg Beach Collection*****.

  ontbijt, avondmaal

 10. Dag 10

  Plettenberg Bay - Oudtshoorn

  Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar u een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de lagune van de zee. In George brengt u een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier komt u niet alleen meer te weten over allerlei inheemse boomsoorten, u kan er ook zelf ééntje planten (samen met de groep). Oudtshoorn en struisvogels zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In een werkende boerderij ziet u naast de Zuid-Afrikaanse struisvogels, ook Keniaanse en Zimbabwaanse soortgenoten dartelen.Tijdens het avondmaal kunt u struisvogelspecialiteiten uitproberen. Overnachting in Hlangana Lodge****.

  ontbijt, avondmaal

 11. Dag 11

  Oudtshoorn - Wellington

  Bewonder prachtige druipsteenformaties in de Cangogrotten. Nadien reist u verder doorheen de Westkaap naar Wellington, een dorp ten noorden van Paarl en tevens het centrum van wijn en gedroogd fruit. U overnacht op het wijndomein van Val du Charron****. Heerlijke wijn en een fantastisch uitzicht verzekerd.

  ontbijt, avondmaal

 12. Dag 12

  Kaapse wijnstreek

  Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. Bezoek Stellenbosch met zijn typische gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen. In Franschhoek herdenkt het Huguenot monument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Een wijndegustatie kan uiteraard niet ontbreken, gevolgd door een lunch op een wijnboerderij. Alvorens terug te keren naar het hotel korte stop aan het Taalmonument in Paarl. Overnachting in Val du Charron Wine Estate****.

  ontbijt, middagmaal

 13. Dag 13

  Wellington - Kaapstad

  Vanochtend gaat u op verkenning in de Moederstad van Zuid-Afrika. U neemt de kabellift naar de top van de Tafelberg om bij een blauwe lucht van het prachtige uitzicht te genieten over de stad en de baai. Nadien komen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de beurt, zoals de kleurrijke Bo-Kaap, een multiculturele moslimwijk waar afstammelingen van de voormalige slaven wonen, en de Company's Gardens. Middagmaal in een restaurant dat gelegen is aan de levendige havenbuurt, Victoria & Alfred Waterfront. Overnachting in hotel The Commodore****.

  ontbijt, middagmaal

 14. Dag 14

  Kaaps Schiereiland

  Het Kaaps Schiereiland is een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach is er tijd voor een wandeling in de botanische tuinen van Kirstenbosch. 's Avonds afscheidsdiner. Overnachting in hotel The Commodore****.

  ontbijt, avondmaal

 15. Dag 15

  Kaapstad - Brussel

  Vrije tijd om deze bruisende stad verder te verkennen of om op souvenirjacht te gaan. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

 16. Dag 16

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

Nuttige informatie

Hotels

Hotels voor vertrekken tot en met 17/02/20
Plaats Nachten Hotel
Pretoria 1 Kleinkaap Boutique Hotel****
Hazyview 2 Sabi River Sun Resort****
Hoedspruit 2 Klaserie River Safari Lodge****
Port Elizabeth 1 The Kelway Hotel****
Plettenberg Bay 2 The Robberg Beach Collection*****
Oudtshoorn 1 Hlangana Lodge****
Wellington 2 Val du Charron Wine Estate****
Kaapstad 2 The Commodore****
     
Hotels voor vertrekken vanaf 21/09/20
Plaats Nachten Hotel
Pretoria 1 Kleinkaap Boutique Hotel****
Hoedspruit 2 Klaserie River Safari Lodge****
Hazyview 2 Sabi River Sun Resort / Casa do Sol****
Port Elizabeth 1 The Kelway / Paxton****
Plettenburg Bay 2 The Robberg Beach Collection*****
Oudtshoorn 1 Hlangana Lodge****
Wellington 2 Val du Charron Wine Estate****
Kaapstad 2 The Commodore****

 


Aantal deelnemers

min. 10 personen, max. 16 personen


VTB paspoort

Cultuur ♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦
Fysiek ♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: internationaal paspoort geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden.
  Ouders die met hun kinderen reizen onder de 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een geboortecertificaat in het Engels
inentingen: iedereen die naar Afrika reist, dient beschermd te zijn tegen Hepatitis A.
  Neem steeds contact op met uw huisarts en raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde)
tijdsverschil: winter: +1, zomer: 0

 


Bestemming

Zuid-Afrika

Algemeen

Aan de zuidpunt van het Afrikaanse continent ligt een uitgestrekt land, een wereld vol verscheidenheid. De mix van Afrika en Europa, de adembenemende natuurpracht, zinderende safari's, een kleurrijke bevolking en bruisende steden: Zuid-Afrika heeft het allemaal!
Zuid-Afrika is een bonte mengeling van prachtige, ongerepte natuur, veelzijdige fauna en flora, verschillende culturen en boeiende steden. Wie van de natuur houdt, komt ogen te kort: witte zandstranden, weidse woestijnen, indrukwekkende berglandschappen en subtropische streken. Zuid-Afrika is echt een 'wereld in één land', ook wat volkeren betreft. Verschillende zwarte bevolkingsgroepen, blanken, kleurlingen en Indiërs zorgen voor een immense culturele diversiteit en natuurlijk ook een gevarieerde keuken. In steden als Kaapstad en Stellenbosch getuigen huizen in Kaap-Hollandse en victoriaanse stijl van een koloniaal verleden. Zuid-Afrika telt heel wat wildparken en u kunt er de Grote Vijf observeren (de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het luipaard) naast nog vele andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. 
TUI biedt u de gelegenheid om deze Afrikaanse regio in al zijn schoonheid en complexiteit te ontdekken!

Praktische Informatie

Reisdocumenten

international paspoort, geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege pagina's. 
geboortecertificaat van je kinderen (tot 18 jaar).
Vanaf 1 juni 2015: Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten een origineel geboortecertificaat of een gecertificeerde kopie van het kind bij zich hebben. Dit is verkrijgbaar bij de gemeente. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt de KIDS-ID als alternatief voor het geboortecertificaat. Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder of ouder nodig, eveneens in het Engels. De Zuid-Afrikaanse overheid voorziet een model schriftelijke toestemming dat door haar ambassades of consulaten kan worden gecontroleerd. Voor meer info kan terecht op http://www.home-affairs.gov.za. 
Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be

Inentingen

geen speciale inentingen vereist, behalve voor mensen die uit gebieden met gele koorts komen. Malariatabletten worden aangeraden. 

Munteenheid

de Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

Tijdsverschil

winter: +1, zomer: 0 

Taal

Er zijn 11 officiële talen: Engels, Afrikaans en negen zwarte talen, waaronder isiXhosa en isiZuluOpladen