Terug naar huis

Umbrië, het groene hart van Italië

Italië

vanaf € 1.385 BTW inbegrepen
/pers.;

 • 8 Dagen / 7 Overnachtingen
 • Vlucht inbegrepen
 • Verplaatsing inbegrepen
 • Half Pension (Dranken niet inbegrepen)
Umbrië, het groene hart van Italië - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
 • min. 15 personen, max. 20 personen

 • VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel

Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • op ontdekking in "het land van Franciscus van Assisi"
 • oude, ommuurde heuvelstadjes met middeleeuwse straten
 • landschap van glooiende zachtgroene heuvels en wijn- en olijfgaarden

Tarieven en beschikbaarheden

Reis vertrekkende vanuit
Vertrekdatum
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1 din 2 woe 3 don 4 vri 5 zat 6 zon
7 maa 8 din 9 woe 10 don 11 vri 12 zat € 1.385 terugreis op 19/09/2020 Kies 13 zon
14 maa 15 din 16 woe 17 don 18 vri 19 zat 20 zon
21 maa 22 din 23 woe 24 don 25 vri 26 zat 27 zon
28 maa 29 din 30 woe
 • Laatste beschikbare plaatsen
Tarief inclusief BTW berekend op basis van dubbele kamerbezetting. Prijs en verblijfsmogelijkheid kan veranderen in de tweede stap van de boeking naargelang updates en beschikbaarheid.
Vul het aantal reizigers in
1 kamer , 2 volwassenen
Aantal kamers 1
Volwassenen 2
Kinderen (-12 jaar oud) 0
Baby's (-2 jaar oud) 0
Controleer de beschikbaarheid

Prijsdetails

Inbegrepen

- VTB-reisleiding van Brussel tot Brussel inclusief audiosysteem
- viplounge op de luchthaven bij vertrek
- rechtstreekse internationale vluchten met Brussels Airlines
- alle luchthaventaksen
- lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
- alle vermelde lokale transfers
- lokale Engels- of Nederlandstalige gids in Assisi
- alle overnachtingen
- 7x ontbijt, 7x avondmaal
- alle lokale taksen
- per kamer één waardebon voor een VTB-reistas

Niet inbegrepen

- alle toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek "inbegrepen" (voorzie ongeveer € 100)
- persoonlijke uitgaven
- alle verzekeringen

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Rome - Montefalco - Spoleto

  Vlucht naar Rome. Bij aankomst brengt de autocar ons aansluitend naar Montefalco voor een eerste kennismaking met de regio. Deze ommuurde stad, die hoog boven de wijngaarden uittorent, wordt ook wel het 'balkon van Umbrië' genoemd. We wandelen door de Corso Mameli naar de Chiesa di Sant'Agostino en naar het centraal gelegen Palazzo del Comune. De middeleeuwse toren biedt u een schitterend vergezicht over Spoleto, Assisi, Perugia en andere Umbrische steden die u de volgende dagen zal ontdekken. Verder staan o.a. het Museo di San Francesco, met de fresco's van Benozzo, en de Chiesa di Santa Chiara op het programma. Montefalco heeft ook voor de fijnproevers heel wat te bieden. Neem deze gelegenheid te baat en proef tijdens uw vrije lunch van de heerlijke Umbrische olijfolie of bestel een glas 'Sagrantino di Montefalco', één van de beste Italiaanse rode wijnen. In de namiddag rijden we verder naar Spoleto voor check-in en overnachting in hotel Clitunno ****.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Spoleto - Todi - Marmore - Spoleto

  In het sfeervolle stadje Todi duiken we de middeleeuwen in. We bezoeken de Dom met zijn indrukwekkende trap en de Piazza Garibaldi, een plein dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de heuvels in de verte en de oude stadspoorten. Aan de Piazza del Popolo bevinden zich het gotische Palazzo dei Priori dat vroeger de zetel was van de stadsbestuurder, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo, een van de oudste gemeentepaleizen van Italië. Verder naar de San Fortunatokerk. Buiten de stadspoorten bevindt zich de mooiste renaissancekerk van Umbrië: de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze weg naar de Cascate delle Marmore, de hoogste kunstmatige waterval van Europa, die door de Romeinen werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  ontbijt, avondmaal

 3. Dag 3

  Spoleto - Orvieto - Spoleto

  De stad Orvieto is prachtig gelegen op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. Het stadsbeeld hier wordt volledig gedomineerd door de Dom waar een een uiterst kostbaar reliekschrijn wordt bewaard. De fresco's in de Madonna di San Brizio kapel zijn ook een pareltje. We bezoeken ook de Pozzo di San Patrizio, een historische waterput. Een zicht op de stadswallen en de vlakte rondom laat vermoeden wat een versterkte site Orvieto ooit is geweest. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  ontbijt, avondmaal

 4. Dag 4

  Spoleto - Bevagna - Spoleto

  Vandaag bezoeken we eerst Bevagna, een vriendelijk stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die men vooral aantreft aan het Piazza Silvestri. Rond het plein staan drie mooie romaanse kerken: Chiesa San Silvestro, Chiesa San Michele en S.S. Domenica e Giacomo. Nadien rijden we terug naar Spoleto met zijn vele gezellige steile steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  ontbijt, avondmaal

 5. Dag 5

  Spoleto - Spello - Assisi

  Het prachtige Spello verrijst steil op de uiterste zuidflank van de Monte Subasio. Dit versterkt stadje is geheel opgetrokken uit natuursteen dat uit de berg is gedolven. We vinden hier tal van Romeinse poorten en middeleeuwse kerken terug. In de kerk Santa Maria Maggiore bevinden zich schitterende fresco's van Pinturicchio en Perugino. We vervolgen de dag met een bezoek aan Assisi dat prachtig is gelegen in het heuvelachtige landschap. Het charmante centrum kenmerkt zich door smalle straatjes, pittoreske winkels en talrijke monumenten die hun middeleeuwse karakter hebben behouden. Net buiten het stadscentrum bevindt zich de Santa Maria degli Angeli. Centraal in deze 16e-eeuwse basiliek staat de oude kapel La Porziuncola. Het fresco boven het altaar beeldt enkele episodes uit van de geschiedenis van de franciscaanse orde. In het hart van de stad staat de Sint-Franciscusbasiliek centraal. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery**** in Santa Maria degli Angeli nabij Assisi.

  ontbijt, avondmaal

 6. Dag 6

  Assisi - Gubbio - Città di Castello - Assisi

  Gubbio is gelegen in het noorden van Umbrië. Dit plaatsje ligt op een steile helling van de Monte Ingino. We klimmen tot bij het Palazzo dei Consoli en nog hoger tot aan de Dom. De tweede stad die we vandaag bezoeken, is Città di Castello. Haar historische kern wordt afgeschermd door oude stadsmuren waardoor haar middeleeuwse karakter goed behouden blijft. Het Palazzo Vitelli met zijn pinacotheek is een aanrader. Ook de nabijgelegen San Domenicokerk, de Dom, het Palazzo dei Priori en de San Francescokerk zijn een bezoekje waard. Voor de liefhebbers van moderne kunst zijn er de musea van Burri. Het overaanbod van kunst vraagt echter om een keuze. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery****.

  ontbijt, avondmaal

 7. Dag 7

  Assisi - Perugia - Assisi

  Vandaag is Perugia aan de beurt, de heuvelachtige hoofdstad van Umbrië en tevens een levendige universiteitsstad. We komen de stad binnen doorheen de Rocca Paolina. Hierop stond vroeger de pauselijke burcht die door een ondergronds netwerk van gangen uit historische tijden verbonden was met verschillende strategische punten in de stad. Rond het plein Piazza IV Novembre staan de kathedraal van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio en het Palazzo dei Priori met de Galleria Nazionale dell'Umbria.. Een bezoek aan de Etruskische Poort, het oratorium van San Bernardino en de charmante Sant’Angelokerk in het noordelijke stadsgedeelte vragen een zeker uithoudingsvermogen vanwege de hoogteverschillen. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery****.

  ontbijt, avondmaal

 8. Dag 8

  Assisi - Rome - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Spoleto 4 Clitunno****
Santa Maria degli Angeli 3 Dal Moro Gallery****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Nuttige info

reisdocumenten: identiteitskaart
inentingen: geen
tijdsverschil: geen

 


Opladen