Terug naar huis

Umbrië, het groene hart van Italië

Italië

Momenteel is geen enkele datum beschikbaar voor deze reis.

Dit product kan enkel telefonisch geboekt worden

Ma-Vrij: 08u00-22u00 / ZA: 09u00-22u00 / Zo: 10u00-22u00 / Feestdagen gesloten
(€ 0,80/min. + oproepprijs)

Raadpleeg een reisagent 070 222 346
Umbrië, het groene hart van Italië - TUI

Samenvatting

Details over de rondreis
Reisroute du In groep
Wat wij goed vonden
 • op ontdekking in ‘het land van Franciscus van Assisi’
 • oude, ommuurde heuvelstadjes met middeleeuwse straatjes
 • een prachtig heuvelachtig landschap

Reisdagboek

 1. Dag 1

  Brussel - Rome - Montefalco - Spoleto

  Vlucht naar Rome en aansluitend rit naar Montefalco, het zogenaamde 'balkon' van Umbrie. De toren van het middeleeuwse Palazzo del Comune biedt een schitterend vergezicht over Spoleto, Assisi, Perugia en andere Umbrische steden. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  avondmaal

 2. Dag 2

  Spoleto - Todi - Marmore - Spoleto

  In het sfeervolle stadje Todi duiken we de middeleeuwen in. We bezoeken de Dom met zijn indrukwekkende trap en de Piazza Garibaldi, een plein dat een mooi uitzicht biedt over het dal, de heuvels in de verte en de oude stadspoorten. Aan de Piazza del Popolo bevinden zich het gotische Palazzo dei Priori dat vroeger de zetel was van de stadsbestuurder, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo, een van de oudste gemeentepaleizen van Italie. Verder naar de San Fortunatokerk. Buiten de stadspoorten bevindt zich de mooiste renaissancekerk van Umbrie: de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze weg naar de Cascate delle Marmore, een kunstmatige waterval die door de Romeinen werd aangelegd om overstromingen te voorkomen. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  ontbijt - avondmaal

 3. Dag 3

  Spoleto - Orvieto - Spoleto

  De stad Orvieto is grandioos gelegen op een 315 m hoog plateau met steile wanden van vulkanische tufsteen. Het stadsbeeld hier wordt volledig gedomineerd door de Dom. In de kerk wordt een uiterst kostbaar reliekschrijn bewaard, maar ook de kapel Madonna di San Brizio met fresco's is een pareltje. We bezoeken ook de Pozzo di San Patrizio, een historische waterput. Een zicht op de stadswallen en de vlakte rondom laat vermoeden wat een versterkte site Orvieto ooit is geweest. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  ontbijt - avondmaal

 4. Dag 4

  Spoleto - Bevagna - Spoleto

  Vandaag bezoeken we eerst Bevagna, een vriendelijk stadje met een typisch middeleeuwse sfeer die men vooral aantreft aan het plein Piazza Silvestri. Nadien rijden we terug naar Spoleto met zijn vele gezellige steile steegjes en verdoken pleinen en fonteinen. Overnachting in hotel Clitunno**** in Spoleto.

  ontbijt - avondmaal

 5. Dag 5

  Spoleto - Spello - Assisi

  Het prachtige Spello is een versterkt stadje met talrijke Romeinse poorten en middeleeuwse kerken. In de kerk Santa Maria Maggiore bevinden zich schitterende fresco's van Pinturicchio en Perugino. Vlak bij Assisi ligt de Santa Maria degli Angeli. In het centrum van deze 16de-eeuwse basiliek staat de oude kapel La Porziuncola. Het fresco boven het altaar beeldt enkele episodes uit van de geschiedenis van de franciscaanse orde. In de stad Assisi zelf staat de Sint-Franciscusbasiliek centraal. Het middeleeuwse centrum en de ligging van Assisi tegen de heuvel aan zijn bijzonder charmant. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery**** in Santa Maria degli Angeli nabij Assisi.

  ontbijt - avondmaal

 6. Dag 6

  Assisi - Gubbio - Città di Castello - Assisi

  Gubbio is gelegen in het noorden van Umbrie. Dit plaatsje ligt op een steile helling van de Monte Ingino. We klimmen tot bij het Palazzo dei Consoli en nog hoger tot aan de Dom. De tweede stad die we vandaag bezoeken, is Citta di Castello. Haar historische kern wordt afgeschermd door oude stadsmuren waardoor haar middeleeuwse karakter goed behouden blijft. Het Palazzo Vitelli met zijn pinacotheek is een aanrader. Ook de nabijgelegen San Domenicokerk, de Dom, het Palazzo dei Priori en de San Francescokerk zijn een bezoekje waard. Voor de liefhebbers van moderne kunst zijn er de musea van Burri. Het overaanbod van kunst vraagt echter om een keuze. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery****.

  ontbijt - avondmaal

 7. Dag 7

  Assisi - Perugia - Assisi

  Vandaag komt Perugia aan de beurt, de hoofdstad van Umbrie en tevens een levendige studentenstad. We komen de stad binnen doorheen de Rocca Paolina. Hierop stond vroeger de pauselijke burcht die door een ondergronds netwerk van gangen uit historische tijden verbonden was met verschillende strategische punten in de stad. Rond het plein Piazza IV Novembre staan de kathedraal van San Lorenzo, de Loggia di Braccio Fortebraccio en het Palazzo dei Priori. Een bezoek aan de Etruskische Poort, het oratorium van San Bernardino en de charmante Sant’Angelokerk in het noordelijke stadsgedeelte vragen een zeker uithoudingsvermogen vanwege de hoogteverschillen. Overnachting in hotel Dal Moro Gallery****.

  ontbijt - avondmaal

 8. Dag 8

  Assisi - Rome - Brussel

  Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Brussel.

  ontbijt

Nuttige informatie

Hotels

 

 

 

Plaats

Nachten

Hotel

Spoleto

4

Clitunno****

Santa Maria degli Angeli

3

Dal Moro Gallery****

 


Aantal deelnemers

min. 15 personen, max. 20 personen


VTB Paspoort

Cultuur ♦♦♦♦
Natuur ♦♦♦♦
Accommodatie ♦♦♦♦
Lokaal transport ♦♦♦♦
Fysiek ♦♦♦


Wereldweetjes

 

 

reisdocumenten:

identiteitskaart

inentingen:

geen

munteenheid:

EURO (EUR) 

tijdsverschil:

geen

stroom:

220 volt 

 


Opladen